به گزارش مغان رسا ، حجت الاسلام محمد تقی رهبر گفت : درباره اینکه اصولگرایان باید چه رویکردی را برای انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای سال آینده در پیش بگیرند، اظهار کرد: در انتخابات مجلس دهم اگر کل کشور را در نظر بگیریم، اگرچه توفیق لازم به دست نیامد، ولی بازهم اکثریت مجلس از آن اصولگراها شد.
وی افزود: انتظار ما این است که انسجامی بین گروه ها و کاندیداهای در معرض کاندیداتوری جناح اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده وجود داشته باشد که مبتنی بر این انسجام و همدلی از تعدد و تکثر پرهیز کرده و روی فردی که ویژگی های لازم را دارد، توافق کنند.
امام جمعه موقت اصفهان از اظهار نظر نسبت به آینده انتخابات، افرادی که در معرض کاندیداتوری هستند و نتایج احتمالی انتخابات سال آینده خودداری کرد.
وی درباره اظهارات اخیر «محمدرضا باهنر» مبتنی بر اینکه در شرایطی امکان حمایت اصولگرایان از آقای روحانی در انتخابات ۹۶ وجود خواهد داشت نیز تصریح کرد: بنده اگر الان انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود فکر نمی کنم به آقای روحانی رأی بدهم، البته اینکه فرد دیگر که و چه باشد خیلی مهم است.
حجت الاسلام رهبر دلایل خود درباره اینکه «روحانی» نمی تواند کاندیدای جریان اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری آینده باشد را اینگونه مطرح کرد: بالاخره آنچه از ایشان و دولتش برای مهار تورم و بیکاری، حل مشکلات مردم، رسیدگی به مسائل فرهنگی و … انتظار می رفت محقق نشد، البته خوبی هایی هم وجود داشت که منکر آن نیستیم، ولی در هرحال باید منتظر نظر مردم بود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا ممکن اصولگرایان از «احمدی نژاد» در انتخابات آینده حمایت کنند؟ گفت: خیر، احمدی نژاد حق اصولگرایی را ادا نکرد. من امیدی به ایشان ندارم، همانطور که عامه اصولگرایان امیدی به او ندارند.
رئیس فراکسیون روحانیون مجلس هشتم ادامه داد: ایرادات زیادی از جمله درباره دفتر احمدی نژاد، رفتارش در دوران ریاست جمهوری و همچنین نزدیکی به مشایی بر او وارد است و لذا بنده فکر می کنم آقای احمدی نژاد هم نمی تواند گزینه مورد نظر جریان اصولگرا در انتخابات آینده باشد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه فکر می کنید اگر احمدی نژاد کاندیدا بشود، شورای نگهبان او را تائید صلاحیت خواهد کرد یا خیر؟ گفت: ساز و کار تائید یا رد صلاحیت کاندیداها در اختیار شورای نگهبان است و برای پاسخ به سئوال در مورد تائید و یا رد صلاحیت کاندیداهای احتمالی انتخابات آینده باید منتظر نظر شورا در این خصوص باشیم.
اما آینده جریان اصلاح طلبی و اقدامات احتمالی و رفتار انتخاباتی که این طیف در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای سال آینده از خود بروز خواهد داد را با صادق زیباکلام مطرح کردیم، وی در پاسخ به این سئوال تابناک عنوان کرد: همانطور که در انتخابات مجلس دهم اصلاح طلبان به سمت اصولگرایان میانه رو و طرفداران دولت دست دراز کردند و نتیجه نسبتا مطلوبی به دست آمد، فکر می کنم در انتخابات پیش رو هم اگر چنین توافقی داشته باشند، پیروز خواهند شد.
وی افزود: تجربه نشان داده که اصلاح طلبان تا الان مورد اقبال مردم هستند، اما ممکن است در آینده به نحوی رفتار کنند که زدگی در مردم ایجاد شود و رای خود را از آنان بگیرند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به سئوالی در مورد اظهارات اخیر «محمدرضا باهنر» مبتنی بر اینکه در شرایطی امکان حمایت اصولگرایان از آقای روحانی در انتخابات ۹۶ وجود خواهد داشت، تاکید کرد: اینکه روحانی کاندیدای جریان اصولگرا باشد، محتمل است. قطعا آنچه مورد نظر آقای باهنر است، مد نظر جریان اصولگرایان میانه رو نیز خواهد بود؛ اما اصولگرایان تندرو، طرفداران احمدی نژاد و جبهه پایداری هیچگاه حاضر به حمایت از روحانی نیستند.
وی اضافه کرد: آنچه باهنر می گوید، تکرار ائتلاف است که میان اصولگرایان معتدل و اصلاح طلبان میانه رو اتفاق افتاد. البته هدف اعلام نشده دیگر آقای باهنر از رفتن به سمت روحانی این است که تصور می کنند هرچه اصولگرایان به او نزدیک شوند، فاصله روحانی با اصلاح طلبان تندرو بیشتر خواهد شد.
زیباکلام نظرش را در خصوص فعالیت های انتخاباتی احمدی نژاد و اینکه احتمال دارد اصولگرایان برای انتخابات آینده وی را به عنوان کاندیدای مورد نظر خود برگزینند یا خیر؟ اینگونه بیان کرد: اصولگرایان اگر می خواهند به قدرت بازگردند باید یا سردار قاسم سلیمانی و یا احمدی نژاد را به عنوان کاندیدا معرفی کنند، چون در غیر اینصورت هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات ۹۶ نخواهند داشت.
وی سردار سلیمانی و احمدی نژاد را تنها کسانی خواند که می توانند روحانی را به چالش بکشند و رقابت های انتخابات ریات جمهوری آتی را جدی تر کنند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: البته انتخاب سردار سلیمانی یا احمدی نژاد به عنوان کاندیداهای مورد نظر جریان اصولگرا تصمیمی بسیار دشوار است؛ چون چنین انتخاب هایی مشکلات و مسائلی را برای اصولگرایان بوجود می آورد.
وی با بیان اینکه اصولگرایان اگر احمدی نژاد را به عنوان کاندیدا انتخاب کنند باید پاسخ بدهند که چطور با عملکرد عجیب ۸ ساله اش، وی را مورد حمایت قرار داده اند، یادآور شد: البته می دانیم که همه اصولگرایان چنین نظری ندارند، بلکه جریان تندروی اصولگرا هیچ مشکلی با احمدی نژاد ندارند. ولی اصولگرایان معتدل و میانه رو تحت هیچ شرایطی حاضر نیستند مساله بازگشت احمدی نژاد را جدی بگیرند.
زیباکلام در عین حال تاکید کرد: مساله تائید احمدی نژاد بستگی به این سئوال دارد که اصولگرایان می خواهند به قدرت بازگردند یا خیر؟ اگر احمدی نژاد به وزارت کشور برود و ثبت نام کند، معنایش این است که به او چراغ سبزی برای ثبت نام نشان داده شده است.
وی در خصوص شرایط سردار سلیمانی نیز گفت: در مورد ایشان می دانیم که به هیچ عنوان مساله رد صلاحیت مطرح نیست و البته از سوی همه اقشار اصولگرا نیز مورد قبول و تائید هستند. اما مشکل اساسی این است که به فرض پیروزی سردار سلیمانی در انتخابات، باید بدانیم که سیاست خارجی ایران در آن زمان نسبت به سیاست خارجی دوران روحانی ۱۸۰ درجه متفاوت خواهد بود و به شرایطی شبیه به سال های ۸۴ تا ۸۸ بازخواهیم گشت.
این فعال سیاسی اصلاح طلب که پیشتر در اظهارنظری گفته بود در شرایطی خاص برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم اگر ظریف کاندیدا شود، نسبت به روحانی بهتر خواهد بود، در این باره توضیح داد: حرف من این است که اگر سردار سلیمانی یا احمدی نژاد کاندیدا شوند، شرایط انتخابات نظیر سال ۸۴ و ۸۸ خواهد بود در این شرایط ظریف و یا حتی عارف گزینه های مقبول و محبوب تری نسبت به روحانی خواهد بود.
وی افزود: در چنین شرایطی اگر احمدی نژاد کاندیدا شود سعی خواهد کرد که انتخابات را ۲ قطبی خودش را ناجی ملت و روحانی را گزینه سرمایه داران و مفسدین معرفی کند، در این شرایط دوقطبی من اعتقاد دارم که آقای ظریف نسبت به آقای روحانی از محبوبیت بیشتری برخوردار است و حتی ممکن است این شرایط در مورد عارف هم صدق کند.
زیباکلام با اشاره به اینکه در صورت حادث شدن چنین شرایطی شاید به نفع اصلاح طلبان باشد که خیلی اصراری بر روی آمدن روحانی نداشته باشند، تصریح کرد: البته اگر فضا دوقطبی نشود، به نفع مملکت است که آقای روحانی رئیس جمهور باقی بماند، چون قدرت مدیریت او به مراتب نسبت به گزینه هایی که نام برده شد، بیشتر است.
عصر ایران
طراحی سایت را چگونه ارزیابی می کنید
جمع آرا: 505